Competitia PN-II-PT-PCCA-2013-4-1348Grant nr. 138 / 2014

Consortiu

STRUCTURA CONSORȚIULUI
Universitatea de Medicină si Farmacie "Carol Davila" este o prestigioasă institutie de învățământ superior si de cercetare medicală avansată. Fondată în 1857, aceasta este cea mai mare universitate de sănătate din România, cu peste 2850 de angajati şi peste 5000 de licentiati, masteranzi si doctoranzi, folosind facilitătile a peste douăzeci de spitale clinice din București. În perioada 2009 - 2010, institutia coordonatoare a declarat că a câstigat 164 de contracte de cercetare nationale si 7 contracte de cercetare internationale, fie într-o pozitie de coordonaresau ca partener. Cercetările din cercurile internaționale sunt expuse pe site-ul www.cercetare-umf.ro, precum şi prin articole incluse în baze de date internaționale de cercetare.

Institutul de Biochimie al Academiei Române (IBAR) a fost fondat în 1958 si a stabilit un nivel ridicat de standarde atât în ​​cercetare si educatie, masterate, programe doctorale si postdoctorale de formare, care sunt extrem de atractive pentru absolventi. Rezultatele semnificative obţinute au făcut această institutie recunoscută pe plan international, obţinând astfel colaborări cu numeroase universităti europene si grupuri de cercetare (cum ar fi Universitatea din Oxford, Goeteborg, Glasgow, Max Plank Institut Dortmund sau NIH Bethesda). Obiectivele IBAR urmăresc să mentină pozitia de lider în cercetarea competitivă în domeniul stiintelor vietii, prin promovarea muncii  oamenilor de stiintă români si să continue să educe elevii absolvenţi în acest domeniu, la un standard foarte ridicat.

GINMED CITY SRL este o companie recent înfiintată care îsi propune să îmbunătătească opţiunile de tratament la paciente  diagnosticate cu afectiuni ginecologice complexe. Echipa sa tânără si competitivă este condusa de Dr. Petre Bratila, MD, PhD, un chirurg cu o vastă experiență în interventii ginecologice complexe, profesor renumit si cercetator care a adus contributii semnificative in domeniile de ginecologie minim-invazivă si uroginecologie. GINMED CITY SRL ofera cele mai bune si cele mai moderne strategii terapeutice pentru pacientii care suferă de endometrioză si îsi propune să contribuie la cercetarea în acest domeniu.