Competitia PN-II-PT-PCCA-2013-4-1348Grant nr. 138 / 2014

Echipa

DIRECTORUL DE PROIECT

Elvira Brătilă, MD, PhD  
Profesia: medic primar obstetrică ginecologie, doctor în ştiinţe medicale
Pozitia curentă:

  • medic primar obstetrică ginecologie  la "Spitalul Clinic Sf. Pantelimon, Bucureşti "
  • sef de lucrari la Universitatea "Carol Davila" de Medicină si Farmacie, Bucuresti

Elvira Brătilă, este un clinician academic în obstetrică-ginecologie, care aduce o importantă experientă în laparoscopia diagnostică si terapeutică a acestui proiect. Ca specialist (2006) si, ulterior, ca şi  medic primar (2011) în obstetrică-ginecologie, dr. Elvira Brătilă a acumulat o experientă semnificativă în gestionarea directă a pacientelor cu afectiuni ginecologice benigne si maligne, cu un accent special pe tratamentul acestor afecţiuni prin  procedee  minim-invazive avansate. Dr.Elvira Brătilă a obtinut o certificare oficială pentru Ginecologie laparoscopică în 2007,  pentru infertilitate si tehnici de reproducere asistată în 2008.

Pe parcursul carierei sale, Dr. Bratila a perfectionat tot mai mult abilitătile sale în acest domeniu prin participarea la numeroase cursuri, lucrari practice  si congrese, cel mai recent a fost al-4-lea workshop anual de laparoscopie video-asistată si Robotica (New York, 2012), Chirurgie Reconstructiva pelvina avansata (Aachen, 2008) si Tehnici curente de tratament a endometriozei (Strasbourg, 2007).
De asemenea, Dr.Elvira  Brătilă a participat la mai multe reuniuni în calitate de chirurg a vizitat și a asistat chirurgi de renume, cum ar fi Daniel Dargent, Harry Reich si S. Goldberg. Cel mai recent, ea a fost invitata sa vorbească si să demonstreze abilitătile practice în timpul workshop-ului despre noi tehnici  în diagnosticul si tratamentul incontinenței urinare, vezicii urinare hiperactive si prolapsului uterin (Constanța - martie 2013).

Dr. Elvira Brătilă este autorul a numeroase lucrări ştiinţifice si este frecvent implicată  în studii clinice naționale şi internationale  . Ea a scris capitole în două cărţi importante: Histerectomia vaginală(2006) si Chirurgia endoscopică în ginecologie (2008). Este  membru a numeroase asociaţii medicale de prestigiu, printre care Asociatia Americana de Laparoscopie Ginecologica (AAGL), Societatea Europeană de Oncologie Ginecologica (ESGO) si al Societăţii Internationale de Ultrasonografie în Obstetrica şi Ginecologie (ISUOG),

Interesul Dr. Elvira Brătilă privind tehnici recente de tratament în endometrioza a fost concretizat în mai multe publicatii si prezentări orale, atât la nivel national cât şi international. Publicatiile sale relevante cele mai recente include: modularea radicalitaţii în cancerul de col incipient (Gineco.ro, 2011), Colposacropexia vaginală asistată laparoscopic (Gineco.ro, 2010), Anomaliile corpului calos: 2D vs. 3D Multiplanar vs. 3D – VCI (Ultrasound in Obstetrics and Gynecology, 2010), Tratamentul chirurgical la pacientele tinere cu CIN III-CIS persistent (Int Journal obst gyn2009) Histerectomia vaginală- experienţa personală pe 3000 de cazuri(Int Journal obst gyn2009). Tratamentul cancerului de endometru la pacientele tarate (International Journal of Gynecologic Cancer, 2004), Tratamentul conservator în cancerul de col (Gineco.ro, 2007).

A. Partener 1 - Institutul Român de Biochimie (IBAR)

Cercetător lider de echipa: Gabriela Negroiu, PhD  
Profesie: Cercetator în Biochimie şi Biologie celulară
Poziție actuală: cercetător științific principal, gradul II, la Institutul Român de Biochimie

Gabriela Negroiu, biochimist, doctor în biologie, este cercetator principal, gradul II, la Institutul de Biochimie al Academiei Române si a fost activă în cercetare timp de 27 de ani. Doctoratul a fost realizat în cadrul Departamentului de Biochimie din Rush Medical College, Chicago, Statele Unite ale Americii ulterior, participând la doua programe de formare postdoctorale. Dr. Negroiu are 27 de lucrări publicate (300 citări) în reviste importante, (h-index  11) si detine două brevete. Domeniile sale actuale de cercetare, de interes stiintific si competenta sunt căile celulare tumorale implicate în rezistenţa la stresul terapeutic, markeri moleculari pentru evaluarea leziunilor melanocitare, procesele celulare în interfata materialelor nanostructurate, cum ar fi acoperiri cu proprietăti biostimulatorii, mecanismele de absorbtie ale celulelor tumorale, traficul  de nanostructuri ca vectori de livrare de compusi cu potenţial terapeutic sau de diagnostic. Dr. Negroiu desfasoara si activitati de expert in monitorizarea Proiectelor Europene FP7 in cadrul Programelor UE The monitoring of individual R&D projects for the “Nanoscience, Nanotechnologies,    Materials and new Production Technologies

Dr. Negroiu a fost Coordonator Principal de granturi naţionale şi colaborator în trei granturi internationale. Ea efectuează activităti educationale de coordonare BS, MS, proiecte de doctorat si tutoriale / predare pentru semenii postdoctoranzi. Ea a fost distinsa cu Premiul Academiei Române "Nicolae Simionescu" (2004). Dr. Negroiu a fost secretar al Societătii Române de Biochimie şi Biologie Moleculara, membru în Comitetul FEBS pentru Europa Centrală si de Est si are experientă în organizarea de congrese, întâlniri si ateliere de lucru.

Publicatiile relevante cele mai recente ale  Dr. Negroiu includ: Spectrul de modificări morfologice de regresie în melanomul cutanat - potențial pentru îmbunătățirea prognosticului bolii (Rom J Intern Med, 2012), Internalizarea și traficului intracelular al glicodendrimer imină polipropilenă cu  maltoza în celulele melanomului (Curr Med Chem, 2012), Performante biofunctionale specifice ale maleatului copolimer nanostructural de acoperire hibrid cu hidroxiapatită de sodiu, evaluat de studiile in vitro (J Mater Mater Sci Med. 2009), Evaluarea biocompatibilității  stratului de hidroxiapatită-polimer  pentru implantele medicale (J Mater Sci Mater Med. 2008).

B. Partener 2 - GINMED CITY SRL

Cercetător lider de echipă: Petre Bratilă, MD, PhD  
Profesie: medic primar obstetrică ginecologie  si chirurgie generală, doctor în stiinte medicale
Pozitie actuală: Director medical reteaua privată de sănătate Regina Maria, Bucuresti si consultant medical la GINMED CITY SRL , conferenţiar universitar la Universitatea de Medicină si Farmacie "Carol Davila", Bucuresti.

Petre Bratilă, MD, PhD este un profesor si medic de Obstetrică-Ginecologie si Chirurgie Generală, cu o experientă de peste 15 ani în chirurgia laparoscopică (peste 2000 de intervenţii laparoscopice). A organizat mai multe ateliere de lucru naţionale şi internationale în care  a instruit cu succes alţi medici în tehnici laparoscopice si de chirurgie vaginală avansată, în colaborare cu mai multi profesori de Obstetrica- Ginecologie din Europa si America. A introdus în premieră conceptului de chirurgie fast-track în practica clinică din România si este autorul a numeroase lucrări la nivel national si international în domeniul chirurgiei  minim invazive.

Publicatiile relevante cele mai recente ale  Dr. Bratilă includ: Modularea radicalităţii  tratamentului chirurgical în cancerul de col uterin incipient (Gineco.ro, 2011), Colpohisterosacropexie vaginala asistată laparoscopic (Gineco.ro, 2010), Tratamentul chirurgical pentru CIN III / CIS persistent la pacienta tânăra (Int J Obstet Gynecol, 2009), Histerectomia vaginala pe uter neprolabat - experiența personală în 3000 de cazuri (Int J Obstet Gynecol, 2009), Tratamentul chirurgical al cancerului endometrial la pacientele tarate (Int J Gynecol, 2004).